Menu

SHV Energy förvärvar E.ON gasol Sverige AB

Förstärker positionen på den skandinaviska och baltiska LPG-marknaden

SHV Energy har via dotterbolaget Primagaz Sweden idag förvärvat E.ON Gasol Sverige AB från E.ON Energilösningar AB. Förvärvet innebär att SHV Energys strategiska ambition att bli en av de ledande leverantörerna av LPG i Sverige, med oberoende tillgång till LPG i Östersjöområdet genom Karlshamns LPG-Terminal, uppfylls. E.ON gasol kommer att bli en del av Primagaz Scandinavia och kommer att integreras fullt ut under de kommande månaderna.

Med förvärvet av E.ON Gasol kompletterar Primagaz den befintliga gasflaskverksamheten i Sverige genom att uppnå en stark marknadsposition i den industriella bulk- och affärsverksamheten. Tillskottet av E.ON gasol i Primagazfamiljen gör Primagaz till en av de ledande leverantörerna av LPG i Sverige som kan erbjuda sina kunder gas både via flask-och bulkleverans med tillgång till både bioLPG och LNG. Kapaciteten i Karlshamnsterminalen kommer att möjliggöra strategiska leveranser av LPG till Polen och andra europeiska marknader.

Primagaz CEO för Skandinavien, Duncan Osborne, säger: "Vi är mycket glada över att kunna inkludera E.ON Gasol i Karlshamn i Primagazfamiljen. De kommer nu genom Primagaz i Skandinavien och vårt moderbolag SHV Energy bli en del av världens största och mest heltäckande distributörer av gasol. Vi är verksamma i över 25 länder i fyra världsdelar och förser alla typer av kunder med LPG och LNG tillsammans med bioLPG-lösningar."

E.ON Gasol kommer att fortsätta att verka med det befintliga teamet i Karlshamn för att upprätthålla en hög nivå av service och kundsupport. Under de kommande månaderna blir det en gradvis övergång till Primagaz. E.ON gasol förväntas vara helt integrerat i Primagaz i slutet av 2019.

Om SHV Energy

SHV Energy är globalt ledande inom LPG-distribution. Dessutom erbjuder SHV Energy småskalig LNG, biomassa och bioLPG till kunder som utan tillgång till naturgasnätet. SHV Energy gör det möjligt för sina kunder att byta bort smutsig olja och fasta bränslen, vilket resulterar i lägre koldioxidpåverkan och förbättrad luftkvalitet. SHV Energy har 17 000 anställda och verkar i mer än 25 länder under varumärken som Primagaz, Calor gas, Liquigas och Ipragaz. SHV Energy är ett holländskt familjeägt företag som åtagit sig att arbeta hållbart med samhällen, intressenter och beslutsfattare för att främja energi tillsammans.

Kontakt för Media

Janneke Leegstra, Head of communikation SHV Energy
e-post: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
telefon: + 31 (0)23 555 5700